Americké kontinentální postele boxspring- jejich konstrukce, výhody a nevýhody



Kontinentální postele boxspring patří mezi nejpohodlnější typy postelí. Jsou oblíbené zejména v Americe, ale postupně pronikají i do Evropy. Pro většinu lidí jsou ale pořád velkou neznámou a raději volí klasickou postel a matraci. Ale je k tomu důvod? A jak je vlastně postel boxspring konstruovaná + jaké přináší do ložnice výhody?

Jak a z čeho jsou postele boxspring vyrobeny?

Postele boxspring, někdy známé jako kontinentální postele, jsou synonymem pro luxus, komfort a vysokou kvalitu spánku. Tyto postele mají konstrukci, která se skládá z několika vrstev a jejich výroba vyžaduje preciznost a kvalitní materiály. A z jakých jednotlivých částí jsou postele boxspring složeny?

Základna (Box)

Základem postele boxspring je právě "box" - pevná základna, která tvoří spodní část postele. Spodní box může být vyroben z masivního dřeva nebo z kovu a je obvykle pokryt textilií nebo polstrováním pro estetický vzhled. Tato základna může mít různé provedení, včetně úložného prostoru nebo elektricky nastavitelných variant.

Vnitřek boxu obsahuje pružiny nebo jiné typy podpory, které zajišťují optimální rozložení váhy a tlaku. Pružiny jsou často vnitřně uspořádány do vrstev, které podporují jednotlivé části těla a umožňují vynikající podporu páteře.

Pružinová matrace

Nad boxem je umístěna pružinová matrace. Tato matrace obsahuje pružiny, které jsou navzájem propojeny a vytvářejí pevnou a pružnou konstrukci. Pružinová matrace přispívá k odpružení pohybů a přizpůsobuje se tvaru těla, což maximalizuje pohodlí a minimalizuje přenos pohybu při spaní ve dvou.

Vrchní matrace (topper)

Vrchní matrace, neboli topper je poslední vrstvou postele boxspring, není nutně potřeba, ale zvyšuje komfort a přispívá ke kvalitě spánku. Tato matrace je umístěna na vrchu pružinové matrace a její hlavní funkcí je poskytnout komfort a podporu. Vrchní matrace může být vyrobena z různých materiálů, včetně paměťové pěny, latexu, pružin nebo hybridních kombinací. Každý materiál má své vlastnosti a nabízí jedinečný spánkový zážitek.

Jaké jsou hlavní výhody postelí boxspring?

Komfort jako nikdy předtím

Jednou z hlavních výhod postelí boxspring je vysoký stupeň komfortu, který poskytují. Díky své složité konstrukci, která zahrnuje boxspring, pružinovou matraci a vrchní matraci, jsou postele boxspring schopny poskytnout mimořádnou podporu těla. Boxspring zajišťuje rovnoměrnou distribuci váhy a tlaku, což snižuje napětí na klouby a páteř. Pružinová matrace pak působí jako odpružení pohybů a přizpůsobuje se tvaru těla, což vede k mimořádnému pohodlí a redukci bolesti zad.

Vynikající prodyšnost

Postele boxspring jsou navrženy tak, aby poskytovaly optimální ventilaci. Boxspring má prodyšnou strukturu, která umožňuje proudění vzduchu a odvádí vlhkost pryč od těla. To je výhodné pro udržení suchého a zdravého prostředí spánku a také pomáhá snižovat riziko tvorby plísní a bakterií.

Snadnější vstávání

Díky vyššímu profilu postelí boxspring je vstávání z postele mnohem jednodušší, což je přednost zejména pro starší osoby nebo ty, kteří mají potíže s pohyblivostí. Vyšší postel také vytváří dojem luxusu a elegance.

Minimalizace přenosu pohybu

Pružinová matrace, která je součástí postele boxspring, je schopna minimalizovat přenos pohybu. To znamená, že pokud sdílíte postel s partnerem, nebudete rušeni jeho nebo jejími pohyby během spánku, což vede k nepřerušenému a klidnému spánku pro oba.

I postele boxspring mají své nevýhody. Jaké to jsou?

Cena

Jednou z hlavních nevýhod postelí boxspring je jejich cena. Tyto postele jsou obecně dražší než běžné postele s klasickými matracemi. Konstrukce zahrnující box, pružinovou matraci a vrchní matraci a použití kvalitních materiálů a technologií je důvodem vyšší ceny. Zvažte tedy svůj rozpočet před tím, než se rozhodnete pro tuto investici.

Rozměry a hmotnost

Postele boxspring jsou obvykle těžší a vyšší než běžné postele. To může být problém, pokud máte omezený prostor nebo potřebujete postel přestěhovat na dané místo. Postel nelze jednoduše rozebrat na rám a matraci, takže se s ní hůře manipuluje.

Kde postele boxspring zakoupit?


Postele boxspring má dnes v nabídce většina větších obchodů s nábytkem jako jsou Moebelix, Asko, Sconto a další. Můžete je pořídit i na internetu- výběr pěkných kousků za velmi příznivé ceny najdete např. na webu it-nabytek.cz a to konkrétně na adrese https://it-nabytek.cz/1675-postele (tam najdete různé typy postelí včetně modelů boxspring), případně se na postele boxspring zaměřují na webu in-nabytek.cz, kde jejich nabídku najdete na adrese https://in-nabytek.cz/1551-postele-boxspring Zajímavá nabídka je také na srovnávačích x-nabytek, biano, nebo favi.

Komentáře